Lansarea volumului „România în elita academică mondială. 2017-2023”

Sediul Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului a găzduit ieri un eveniment special. Cu ocazia împlinirii a șase ani de existență a ISACCL a fost lansat, în prezența partenerilor instituționali, volumul „România în elita academică mondială. 2017-2023”, editor Laura Ganea.

Este carte de excepție care, în cele peste 800 de pagini ale sale, adună ce a avut institutul mai bun în acești șase ani, dar și câteva momente care au premers înființarea sa, fără de care istoria nu ar fi completă.

Conține idei și concepte, studii și analize, prezentări de programe științifice și educaționale, de conferințe, publicații, expoziții. Este „povestea” noastră, care se împletește cu „povestea" partenerilor noștri naționali și internaționali, și sperăm că ea poate fi utilă pentru studenții, masteranzii, doctoranzii și cercetătorii care vor să pășească pe drumul responsabilității și performanței academice.

***

„Am construit Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului pornind de la responsabilitatea mediului academic față de societate. Rolul său este să anticipeze viitorul, construind o viziune pe baza cunoașterii aprofundate a prezentului și înțelegerii trecutului. Am încercat să promovăm gândirea românească și reprezentanții de frunte ai instituțiilor academice și universitare din România pe plan internațional.”

Emil Constantinescu – Președintele ISACCL

***

„De zeci de ani ne-am asumat rolul de a privi către viitor pentru a contura ideile care ne ajută să facem față provocărilor cu care se confruntă omenirea. Dar ne lipsea infrastructura științifică pentru a traduce efectiv acele idei în cercetări solide. Pentru Academia Mondială de Artă și Știință, înființarea Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, ca prim Centru de Excelență, a avut o semnificație extraordinară.”

Garry Jacobs – Președintele Academiei Mondiale de Artă și Știință

***

Volumul poate fi consultat la sediul ISACCL.

Postăm aici câteva fotografii realizate luni, 20 noiembrie 2023.

descărcați aici cuprinsul volumului »»»

Nu există comentarii.

Adaugă un comentariu