Renașterea culturală a Drumului Mătăsii. Ziua Națională a Kazahstanului

Președintele Consiliului Științific al Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, prof. emerit Emil Constantinescu, transmite un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Naționale a Kahastanului prin intermediul Excelenței-Sale domnul ambasador Nurbakh Rustemov, care a vizitat Institutul Levant pentru a-i decerna Medalia Abai Kunanbaev.

La fiecare vizită în Kazahstan, ca președinte al României, membru al Clubului de la Madrid sau al conducerii Academiei Mondiale de Artă și Știință, președintele Emil Constantinescu a  împărtășit viziunea renașterii Drumului Mătăsii, nu doar pentru importanța sa economică, ci și pentru inestimabila sa importanță culturală.

Astăzi, Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului își propune să faciliteze în mod concret dezvoltarea proiectelor dedicate patrimoniului cultural al țărilor străbătute de acest drum mitic, iar ambasadorul Nurbakh Rustemov a propus organizarea de schimburi doctorale între Kazahstan și România, precum și participarea experților români la cursurile Academiei Diplomatice din Kazahstan.

La finalul vizitei, președintele Emil Constantinescu l-a condus pe ambasadorul Rustemov în Thesaurus, spațiul expozițional amenajat la Institutul Levant, unde i-a arătat cutia din argint aurit, cu forma unei iurte, un cadou primit de la președintele Nursultan Nazarbayev cu 20 de ani în urmă.

 

Nu există comentarii.

Adaugă un comentariu