Conferința „Către o Europă durabilă până în anul 2030”

Președintele Emil Constantinescu participă la conferința online „Către o Europă durabilă până în anul 2030”, organizată de Grupul de Inițiativă Ecologică și Dezvoltare Durabilă (GIEDD).

Agricultura sustenabilă, adaptarea infrastructurii la economia verde, digitalizarea, teme abordate în conferință, se răsfrâng asupra existenței cotidiene și ne preocupă pe toți.

La finalul intervenției sale, în care a prezentat activitatea Academiei Mondiale de Artă și Știință, al cărei centru de excelență este Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului (ISACCL), președintele Consiliului Științific a anunțat finalizarea, la începutul anului 2022, a unui amplu proiect editorial dedicat investigării transformărilor produse de pandemia de COVID-19 în domeniul educației, sănătății, economiei, artei, științei, antreprenoriatului sau drepturilor omului: „Lumea post-pandemie. O viziune umanistă pentru o dezvoltare durabilă”.

Primul volum al cărții este dedicat prezentării celor 36 de conferințe internaționale la care a participat ISACCL în calitate de organizator, co-organizator sau invitat, dar și declarațiilor semnate la nivel global. Cel de-al doilea conține eseurile unor prestigioase personalități academice din România și străinătate. Ambele volume scot în evidență responsabilitatea mediului academic în dezvoltarea durabilă.

Nu există comentarii.

Adaugă un comentariu