Istoria recentă și anticiparea viitorului. Prezentarea proiectelor ISACCL la Institutul Cultural Român din Berlin

O delegație a Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului (ISACCL),  compusă din Emil Constantinescu, președintele Consiliului Științific, dr. Cătălin Ștefan Popa, directorul Direcției Istoria Culturii și Civilizației și dr. Oana Brânda, expert comunicare, a prezentat la ICR Berlin două proiecte din cadrul programului ”Istoria recentă și anticiparea viitorului”. Este vorba despre proiectele ”Lumea post pandemia COVID-19. O viziune umanistă pentru o dezvoltare durabilă” și ”Uniunea Europeană între speranțe și anxietăți”.

Reprezentanții celor două instituții au identificat direcțiile comune și au discutat despre posibilitățile de colaborare viitoare.

Delegația ISACCL a donat Institutului Cultural Român din Berlin exemplare din lucrările publicate în anii 2019-2020 în cadrul proiectelor sale de cercetare - Papa Ioan Paul al II-lea în România. Dialogul catolic-ortodox la nouă secole de la Marea Schismă,  The International Journal of Levant Studies, Mihai Berza, De la Méditerranée à la Mer Noire. Edition établie et présentée par Andrei Pippidi, Florica (Bohîlțea) Mihuț (coordonator), Interculturalitate și dinamism social în Dobrogea contemporană, Dan Grigorescu (coordonator), Natur-Culturalia vol. I – și a vizitat și expoziția de ii tradiționale românești ”TradițIE și feminitate”, găzduită de ICR și organizată de Virginia Linul, creator popular și doctor în etnografie.

Emil Constantinescu Cătălin Ștefan Popa Istoria recentă și anticiparea viitorului. Prezentarea proiectelor ISACCL la Institutul Cultural Român din Berlin

Nu există comentarii.

Adaugă un comentariu