Conducerea Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, la „Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport” a Camerei Deputaților 

11 decembrie 2018

La dezbaterea cu tema „Activități și demersuri semnificative ale Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului în domeniile educației, cercetării, culturii", au participat prof. dr. Emil Constantinescu, președintele Consiliului Științific , conf.univ.dr.  Andreea Grecu Ciupală, director general și prof. dr. Dan Grigorescu, director științific, care au prezentat deputaților prezenți raportul de activitate al ISACCL în primul său an de existență.

Dezbaterea a vizat proiectele de cercetare ale Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, parteneriatele și relațiile internaționale, formele prin care se conturează recunoașterea, aprecierea și vizibilitatea cercetării românești.

Conducerea ISACCL a răspuns întrebărilor adresate de Robert Turcescu, secretar al Comisiei, Theodora Șotcan, vicepreședinte, Viorel Stan, secretar al Comisiei, deputații Nicolae Georgescu, Lavinia Corina Cosma, Cristinel Romanescu, Alexandru Rădulescu, Vasile Cîtea, Rodica Boboc, Dan Răzvan Rădulescu.

La final, președintele „Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport" a Camerei Deputaților,  prof. dr. Camelia Gavrilă a subliniat "necesitatea creării mecanismelor și contextelor internaționale pentru a face cunoscute proiectele de cercetare românești pe plan european și mondial. Cercetarea românească, valorile culturale și tradițiile, patrimoniul cultural sunt cărți de vizită care ne recomandă în relația cu alte institute, academii, universități și foruri prestigioase. Apreciem activitatea Institutului și anticipăm un rol major al acestuia în promovarea culturii și a identității românești, a cercetării științifice, a mediului universitar și academic, la un înalt nivel de reprezentare."

Nu există comentarii.

Adaugă un comentariu