Acord de parteneriat între Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului și Institutul de Diplomație Culturală din Berlin

Emil Constantinescu, președintele Consiliului Științific al Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului (ISACCL), și Mark Donfried, director general al Institutul de Diplomație Culturală de la Berlin (ICD), au semnat un acord de parteneriat pentru proiecte din domeniul diplomației culturale derulate de ISACCL: ”Inițiativa Levant pentru Pace Globală”, ”Diplomație culturală în Levant”, ”Rolul diplomației culturale în corespondența scrisă. Virtutea păcii în scrisorile oficiale și informale din Levant, din Antichitate până în prezent”, ”Lumea post-pandemia COVID-19. O viziune umanistă pentru o dezvoltare durabilă” și ”Uniunea Europeană între speranțe și anxietate”.

Cooperarea dintre cele două instituții vizează și dimensiunea educațională, prin prisma furnizării de expertiză pentru programele de masterat în domeniul diplomației culturale organizate de Institutul de Diplomație Culturală. Totodată, ca urmare a parteneriatului se vor identifica proiecte de cercetare de interes comun și vor fi organizate evenimente comune în format fizic și/sau online.

Nu există comentarii.

Adaugă un comentariu